Get Social With Us
XOCOXAVI | QUI SOM
19903
page,page-id-19903,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
QUI SOM
Xocolata picant, Xocolata amb taronja confitada, Xocolata amb maduixa, Xocolata amb plàtan, Xocolata amb nous, Xocolata amb pinyons, Xocolata amb coco, Xocolata amb cafe, Xocolata amb mel, Xocolata amb llet condensada, Xocolata a la menta, Xocolata al conyac i sobretot Suís, el nostre Xocolata amb nata.
IMG_20140405_194804
IMG_20140309_184313
IMG_20140423_221035
IMG_20140209_202445
Això és “XOCOXAVI”, el meu nou projecte, i no cal que us digui quin és i serà el producte estrella que podreu trobar al carrer Wellington nº100-104.

L’espai XOCOXAVI, està dedicat a aquelles persones a les quals us encanta la xocolata, i on podreu trobar apart de totes aquestes formes de tastar-les,  altres productes com piruletes de xocolata, ous de xocolata, xocolates en pastilla de gustos, textures i % diferents i també un  gran assortit de productes de pastisseria elaborats artesanalment en el mateix obrador.

També podreu participar en qualsevol dels tallers que es faran a XOCOXAVI, gran part d’ells dedicats a la Xocolata.

“XOCOXAVI” és un nou projecte dedicat al consum, elaboració i tallers de productes de Xocolata on podreu trobar un espai on degustar i com no comprar qualsevol d’aquests productes.

La nostra Xocolata és el producte estrella, però a XOCOXAVI no deixem de banda qualsevol persona que vulgui pendre un refresc, un bon cafè o un bon te, acompanyats de bona gent, bona música, bon ambient, molta tranquil·litat, satisfacció, felicitat i gust per fer les coses com a mi mateix m’agradaria, això és XOCOXAVI.

Benvinguts tots/es a casa meva, benvinguts a XOCOXAVI.
COM TREBALLEM I CONSERVEM LA XOCOLATA

Per treballar i conservar la xocolata es requereixen temperatures concretes que ens permetin mantenir en perfectes condicions les propietats i la qualitat d’aquest producte:
La temperatura ideal per treballar la xocolata està entre els 18 i 23ªC. Així, el podem manipular sense problemes i no correm el risc de que la xocolata s’enganxi a les mans o a la superfície de treball.
La xocolata ha d’estar sempre en un ambient sec, sense humitat. La temperatura s’ha de mantenir entre els 16 i els 23ªC com a màxim.
La xocolata és un producte greixós que absorbeix les olors que l’envolten, per tant no és aconsellable desar-la a la nevera, doncs els aliments que hi tinguem poden canviar el seu gust.
La temperatura ideal per degustar la xocolata és de 20ºC. Si mengem xocolata acabada de treure de la nevera, ens resultarà impossible apreciar el seu gust complert fins que no hagi passat força estona, degut a que els ingredients principals de la xocolata (pasta de cacau i mantega de cacau) es desfan al voltant dels 33ºC.

COM TEMPEREM LA XOCOLATA

Per temperar la xocolata, hem d’aconseguir baixar la temperatura d’uns 42ºC als 30ºC més o menys. Això es fa perquè als 30ºC aconseguim que els vidres de la mantega de cacau s’estabilitzin i s’assequin al mateix moment, fent que això li doni la brillantor i duresa que volem aconseguir. Aquest procés s’ha de fer ràpidament (Màxim de 5-7 minuts per a rebaixar la temperatura de 42ºC a 30ºC).
També es important que durant el procés de temperat i manipulació de la xocolata, la temperatura ambiental estigui sempre entre 18ºC i 22ºC, amb una humitat relativa inferior al 50%. Tots els estris que fem servir han d’estar nets i secs, ja que una simple gota d’aigua pot portar tota la feina feta del temperat a norris.